CAT TIMP POATE SUPRAVIETUI O PERSOANA FARA HRANA?

Durata perioadei in care o persoana poate supravietui fara hrana este puternic influentata de mostenirea genetica, de greutatea corpului si alte criterii ale sanatatii, dintre care cel mai important ramane nivelul de deshridatare al persoanei respective. In general, insa, un om poate supravietui fara apa si hrana aproximativ 10 zile. In functie de nivelul de deshidratare perioada este cuprinsa intre 1 – 3 saptamani.
Situatia in care o persoana nu bea lichide si nu se hraneste se inscrie in doua posibile cazuri la nivel medical. Primul caz se refera la oamenii mentinuti artificial in viata si a caror supravietuire nu mai este dorita, iar in cel de-al doilea caz isi fac loc oamenii care refuza - constienti fiind – sa se hraneasca pentru a-si pune capat vietii.
In situatia in care este asigurata hidratarea unui individ care nu se hraneste, nu poate fi apreciat un timp precis de supravietuire a acestuia. De pilda, faimosul Mahatma Gandhi, care a solicitat independenta Indiei intr-un mod nonviolent, a reusit sa reziste 21 de zile fara sa manace deloc, inghitind doar putina apa din cand in cand.
In 1997 Michael Peelsenior a publicat un raport in “Jurnalul Medical Britanic” al Fundatiei Medicala a Victimelor Torturii in care se semnalau cazuri de supravietuire a unor grevisti ai foamei dupa 28, 36, 38 si chiar 40 de zile. Cele mai multe astfel de raporturi au fost – insa - slab fundamentate. Foametea totala este un fenomen relativ rar intalnit, dar o foamete partiala cu mentinerea unui anumit nivel de hidratare este foarte frecventa. In perioada de foamete si in lagarele de concentrare au fost relatate cazuri frecvente de supravietuire a unor persoane, care au suportat aceste regimuri dure, intr-o perioada cuprinsa intre cateva luni si chiar ani.
Organismul uman are capacitatea de a conserva energia, moderand metabolismul. Desi nu sunt cunoscute foarte bine cauzele dereglarii metabolismului, se presupune ca o buna parte din acesta este modificat de schimbarile care apar in functionalitatea glandei tiroide. Prin aceasta abilitate a corpului uman poate fi explicata cresterea rezistentei genei producatoare de diabet, care in trecut nu se putea mentine in regim de foamete.
Medicii s-au intalnit cu cazuri de infometare aproape totala datorate unor cure de slabire foarte stricte sau anorexiei nervoase. Cauzele mortii pot fi un atac cardiac sau oprirea functionalitatii anumitor organe. In conditii naturale indexul de greutate al unei persoane este cuprins intre 18.5 si 24.9. Moartea survine in momentul in care acest index scade la aproximativ jumatate, fiind cuprins intre 12 si 12.5. Indexul de greutate al fotomodelelor este de aproximativ 7. 

56694 vizualizari Nota obtinuta: 6,26
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (12 comentarii)
Nume cezar a scris:

mai bine dane trebuia sa slabesti si mai putin

Nume elena a scris:

dar un cocos

Nume iulia a scris:

buna dane daca vrei sa slabesti maninci 3 zile lactate fara grasimi,3 zile carne pui fiarta fara piele si carne vita fiarta sau la gratar si 3 zile fructe si slabesti 8 kg si trebuie sa bei 2 l apa plata cu zeama de lamaie la zi

Nume rasp ptr dan a scris:

buna dan poti slabi 9 kg pe saptamina cu dieta 3 zile lactate fara grasimi ,3 zile carne pui si vita fiarta si 3 zile fructe dara cola apa cu gaz sau dulciurii

Nume alex a scris:

da asa

Nume mirela a scris:

Si eu o sa stau o saptamana nemancata pentru k mise pare k sunt deasa si m-am saturat de vorbe urate care mise adreseaza am fost insarcinata si m-am ingrasat trebuie sa dau jos vreo 10 kg asta e daca vreti judecatima :(

Nume addy a scris:

...da-i inainte!!! ...sa ajungi, nu la 90 kg, ci la 30 kg(cu tot cu haine ude)....baga mare!!! :))))

Nume alex a scris:

dar o gaina cat sta fara hrana si apa?

Nume Anonim a scris:

Eu am reusit maxim 7 zile fara sa mananc si sa beau...nu ca sa slabesc (desi nu mi-ar strica), ci am vrut eu sa astept Sf. Sarbatori Pascale mai "golita" :P deci am reusit sa fac asta chiar in Saptamana Patimilor, inainte de Sf. Inviere...nu mi-a fost usor, in a saptea zi abia ma mai tineam pe picioare, dar am rezistat ;)

Nume claudia a scris:

poti manca o zi doar ananas iar o zi doar apa continuaind asa vei pierde 1kg pe zi , dar dupa o saptamana va trebui sa revii la o dieta ce contine numai 500 calorii

Nume oana a scris:

stai linistit.nu patesti aproape nimic.uite eu nu am mancat de 7 zile nimic.am baut doar cola si am fumat.nu am pus mancare deloc in gura.dar nu k sa slabesc,pur si simplu k nu imi e foame.de suparare.

Nume dan a scris:

ma gandeam !! am vreo 120 kg si vreau sa ajung la 90 .sunt expus la vre-un pericol daca nu mananc deloc si beau duar apa o saptaman ?

Ultimele articole
Vezi descrierea  Parteneriat între "cea mai prestigioasă" şcoală din lume în domeniul turismului şi ospitalităţii și ASE București
Vezi descrierea  Copiii care aud mai multe limbi straine sunt mai sociabili!
Vezi descrierea  Afla mai multe despre omul Nelson Mandela
Vezi descrierea  Testeaza-ti abilitatile si afla cat esti de pregatit pentru viata!
Vezi descrierea  Materia si energia Universului
Vezi descrierea  Gramatica limbii romane
Vezi descrierea  Curiozitati
Vezi descrierea  Reptile
Vezi descrierea  Insecte
Vezi descrierea  Pasari
Vezi descrierea  Mamifere
Vezi descrierea  CINE POSEDA MANUSI MAGICE...