Alocatia de stat pentru copii

Alocatia de stat pentru copii

Alocatia de stat pentru copii este acordata in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii si a Hotararii Guvernului nr.591/1993 privind masurile referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea si plata alocatiei de stat.
Alocatia de stat pentru copii este un drept universal.

Conditii

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
Alocatia de stat pentru copiii se vireaza in conturile personale deschise pentru acestia de catre reprezentantii legali. Sumele cu titlu de alocatie de stat pentru copii se capitalizeaza pana la implinirea de catre acestia a varstei de 14 ani. Dupa implinirea de catre titular a varstei de 14 ani, alocatia de stat poate fi platita direct acestuia, sau, in functie de optiunea acestuia, poate fi capitalizata in continuare in contul personal al acestuia, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.Cuantum

Incepand cu luna ianuarie 2008, cuantumul alocatiei de stat pentru copii, prevazut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, republicata, se stabileste la 32 lei si  se majoreaza anual, prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Modalitati de obtinere

STABILIREA DREPTULUI

- Dreptul la alocatie de stat pentru copii este stabilit prin decizie a directorului executiv al Directiei de munca, solidaritate sociala si familie
- In conditiile in care copilul este cuprins intr-o forma de invatamant, cererea se aproba de catre conducatorul unitatii scolare,
- In conditiile in care copilul este incadrat intr-un grad de handicap, cererea se aproba de catre conducatorul Serviciului public de  Asistenta Sociala din cadrul consiliilor locale comunale, orasenesti, municipale sau ale municipiului Bucuresti.

Documente necesare

a) Cererea care se face in numele copilului de catre unul dintre  parinti, de catre curatorul sau de catre persoana careia i-a fost dat in plasament familial copilul, se depune astfel:
-  la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in raza carora isi au domiciliul sau resedinta reprezentantii legali,
- la unitatile scolare unde sunt inscrisi copiii si urmeaza o forma de invatamant recunoscuta de lege,
- pentru copiii cu handicap, cererea se depune la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, la Serviciile publice de  Asistenta Sociala.
b) Copie dupa certificatul de nastere al copilului.

Termen
SUSPENDAREA DREPTULUI
Plata alocatiei inceteaza din luna urmatoare celei in  care  nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare. 

80829 vizualizari Nota obtinuta: 5,9
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (57 comentarii)
Nume silvia a scris:

Etie cineva , adevárul unde se duce alocatie copiilor nostriii???? Totiii copii románi au dreptul la alocatie, nu conteaza unde esti. Dar an románia ai multá hotie, atátea ántrebári si nici un ráspuns! Eu am un copil de 14ani si o fetitá de 2 ani náscutá an spania, vreau sá -mi cer dreprurile la copiii, Aici nu ai ajutor si plátesti scoalá grádinitá, iTotii avem drepturi fel

Nume DANA a scris:

AM UN COPIL DE 9 ANI SI LOCUIM IN ITALIA DE 7ANI PUTEM PRIMI ALOCATIA DE STAT SI DIN ROMANIA SI DIN ITALIA ,MUNCIND CU FORME LEGALE AICI? VA MULTUMESC.

Nume mary a scris:

am 3 copii si vreau sa merg in franta sa ii inscriu la scoala,gradinita. o sa pot primi alocatie ptr ei ?

Nume elena a scris:

am nascut in italia de ce nu mi sa dat alocatia de stat daca noi suntem cetateni romani am depus actele de doi ani?

Nume georgiana a scris:

am bagat actele pt alocatie in februarie.mi sa spus k alocatia o sa vina in luna aprilie.fetitia e nascuta in ianuarie.cati bani ar trebui sa iau?stept raspuns urgent

Nume Adriana a scris:

sunt adriana am o fata de 15 ani, sunt in italia de 8 ani cu acte in regula,nu am luat alocatie pe fata de 8 ani este si ea in italia ,ce salariu trebue sa nu depasesc, ca sa primesc alocatie . va multumesc

Nume Clarisa Elena a scris:

Buna, am nascut in franta si cum nu lucrez iar sotul nu lucreaza cu acte ne-à fost refuzata alocatia ptr copil,eu impreuna cu copilul ma voi intoarce in tara si as dori sa stiu daca in ROM pot beneficia de alocatie...si ce acte imi sunt necesare?...multumesc

Nume . a scris:

puneti intrebari degeaba. Vad ca aici nu raspunde nimeni

Nume sava a scris:

buna fratele meu are 17 ani si mama e plecata poate sa ia alocatia

Nume alidari a scris:

da sigur duce/tii la casa judeteana de plati exstrasul de cont al d/voastra si va trimisa in acel cont

Nume Cristina a scris:

baiatul meu a implinit 18 ani in luna mai, acum este in clasa a 12 a,desi am completat cererea si copie de buletin am predat la liceu nu am primit nimic pana acum. Ce trebuie facut?

Nume DANI a scris:

salut! copilul meu s-a nascut in spania, si are deja 4 ani jumate,este cetatean roman,are dreptul la alocatie( din urma) din ro? noi locuim in spania si in acest moment, MULTUMESC!

Nume ileana b a scris:

in italia nu primesti alocatie pentru copil daca nu lucrezi,iar in Romania trebuie sa faci o cere la consiliul local de rezidenta si trebuie sa ai o fotocopie de pe certificatul de nastere al copilului (certificatul romanesc)

Nume nicoletta04 a scris:

buna seara....cum esti strain in alta tara nimeni nu se uita la tine si iti intoarce spatele si te pune pe drumuri macar aici poate primesc niste raspunsuri.am nascut in italia nu muncim nu avem rezidenta si vrem sa mergem in tara .ce imi trebuie de aici pt a beneficia de alocatia de stat a copilului?????

Nume Petronela a scris:

buna ziua 1 As dorii sa stiu ce pot sa fac am 3 copii cu cetatenie romana au fost crescuti in grecia si nu si-au primit niciodata alocatia .acum ne-am intors in romania si as dori sa stiu dak primesc si din urma nu au primit alocatie nici in grecia unde ar trebui sa ma adresez.

Nume cici a scris:

fata a facut 2 ani pe 30 februarie mai iau si pe martie 2 milioane

Nume POPA a scris:

BUNA ZIUA AM DOI COPII DE 9 SI 11 ANI DE 4 ANI NU A MAI VENIT ALOCATIA LA COPII VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE UNDE TREBYUIE SA MA ADRESEZ .VA MULTUMESC.

Nume adelina a scris:

buna.sunt cetatean roman.trebuie sa nasc in italia.eu si prietenul meu muncim aici el cu toate actele in regula eu deocamdata doar cu codice fiscale si contract de munca.as putea beneficia de alocatie aici?

Nume Florin a scris:

ionela poti lua alocatie chear dak nu esti in ro , iti faci un card pe care sa tii depuna automat ei ... si cand vrei sa scoti bani .. ii poti scoate chear din strainatate sau chear din ro , eu unu asa am ...

Nume dari_ale88 a scris:

Buna, ce trebuie sa fac sa nu mai primesc alocatia de stat pt copil? Locuim in Germania cu acte si vom lua alocatie de aici...multzumesc.

Nume ionela a scris:

nu pot primi alocatia pt copil pe motiv ca nu sunt in ro

Nume stroe a scris:

sint in spania de4 ani am un baietel de 5 ani in romania cu familia fratelui meu si vreau sa stiu de ce nu mai poate lua alocatia copilului meu daca pina acum a luato ce probleme sint daca eu nu sint cu el

Nume Liliana a scris:

O intrebare ....am 2 copii alocatiile lor imi vin prin posta dar,doresc sa schimb din posta in banca sa imi vina in banca ce trebuie sa fac stie cineva ceva detali care pot fi informata de catre voi sa nu ajung pe mana legii ca sunt satula de neatentia lor care ne-o ofera.Multumesc astept idei,pareri

Nume simona a scris:

un copil al carei mama nu a implinit 18 ani are dreptul la alocatie complementara?

Nume mariana mercan a scris:

locuim si lucram in cipru, cum putem proceda sa incasam alocatia copiilor de aici?

Nume Mihaela ALBEI a scris:

Alocatia de stat pentru copil o primeam prin posta in fiecare luna. De aproximativ 3 ani nu am mai primit alocatia copilului pentru ca postasul nu a gasit pe nimeni acasa in timpul zilei si nici noi nu am apucat sa o ridicam de la posta. In acest caz credeti ca mai am vre-o sansa sa recuperez banii pierduti pentru copil???? Carei autoritati ar trebui sa ma adresez?

Nume sorin ciprian chelm a scris:

Am 2 copii cu domiciliul in Romania pentru care primesc alocatia de stat .Sotia lucreaza cu forme legale in Italia.este posibil sa beneficiem de alocatie pentru copii renuntind la cea din Romania cu specificatia ca ei vor locui in continuare in Romania?

Nume ioana a scris:

ofera cineva la intrebarile adresate? conform legii romane, un copil de cetatenie romana beneficiaza de marinimia statului roman doar cu conditia sa locuiasca si sa fie inscris intr-o forma de invatamant din romania? sau poate primi in continuare aceasta alocatie chiar daca si-a schimbat resedinta, intr-o alta tara care nu este in zona UE?

Nume Carmen a scris:

primesc alocatie monoparentala,a-si dori sa plec in Italia si a-si dori sa stiu de pot bunicii sa primeasca alocatia in continuare.

Nume Carmen a scris:

primesc alocatie monoparentala,si a-si dori sa stiu de plec in Italia fara copil mai poate primi aceasta alocatie si cum?

Nume ioana a scris:

eu sint romanca copilul meu e cetatean italian sotul cetatean italian si stam in Romania cum fac sa iau alocatia copilului meu?

Nume elena a scris:

eu am o fetita de 9 ani sunt in italia de 3 ani cu fetita si nu am mai luat alocatia fetitei de 3 ani ,eu nu muncesc iar fetita merge la scoala aici in italia cum pot procede pt a putea obtine alocatia???????????????

Nume CAMY a scris:

PENTRU COPIII DE 7 ANI DACA NU SUNT INSCRISI LA SCOALA MAI PRIMESC ALOCATIE ?

Nume Valeria a scris:

din anul 2004 nu am mai primit alocatia fiului meu care este in italia, as vrea sa stiu daca pot sa primesc alocatia pentru acesti ani si ce acte trebuie sa depun si unde?

Nume susanu a scris:

daca copilul este nascut in italia,dar parintii s-au stabilit in romania,deci,nu iau alocatie acolo,cum trebuie sa procedeze ca sa ia alocatia de stat in romania"-copilul are 1 an jumatate ,si nu beneficiaza de alocatie de stat autoritatile au cerut formularul E411,ce acte sunt necesare pentru formularul E41?

Nume GINA a scris:

AM 2 COPII SI NU AM LUAT ALOCATIA DE 2 ANI ACUM IN LUNA IANUARIE MI SAU VIRATBANI ,DAR LUNA FEBR SI MARTIE NU CRED CA MI SAU VIRAT BANI ,AM INCERCAT CARDU SI NU POT SA SCOT

Nume mary a scris:

o suma foarte mica pentru necesitatile unui copil indiferent de varsta pina la majorat

Nume ion calbau a scris:

sunt venit din spania de un an si copii merg acum la scoala aici in romania .am bagat actele ptr alocatiie si dinca nu primesc alcotia

Nume alina a scris:

pt dana iti trebuie copie de pe buletin si sa te prezinti personal la banca de unde ai cardul.

Nume ciucea.cartier a scris:

Am implinit si eu 18 ani in iunie anul trecut....si uite`ma in ianuarie...si alocatia inca nu a intrat pe card desi am facut toate actele acelea.Cred ca imi fac cont pe edu si le trag niste injuraturi fu tui in gura da ce pu la lui dumnezo isi bat joc de noi?

Nume nicoleta a scris:

am 2 copiii si nu primesc alocatia monoparentala cacleam perdut certificatele de nasteree

Nume geronymo a scris:

se poate fc o stire din asta cand ne vin alocatiile la cei care au impliniti 18 ani ca din iunie nu a mai venit isi bate joc de noi statu sau care e treaba ?tara terorizata de hoti care stau la conducere abia astept sa scap de tara asta panarama asta de tara care se duce la fund ! poate dacnv un raspuns pe ce data vine luna etc? nu ok;)

Nume andrada a scris:

iuliana,stai linistita...nici eu nu am primit alocatia de 3 luni...si nici nu cred k o voi mai primi cu toate k a depus actele necesare pt primirea alocatiei de stat...si in orice caz...chair dak vei intreba nimeni nu-ti va raspunde..:-j

Nume varvaroi iuliana a scris:

am 18 ani si continui scoala nu am mai primit alocatia de 3 luni si asi vrea sa stiu dak mai contiui de a benificia de alocatie

Nume MARILENA a scris:

Am o fetita de patru ani si o am in spania la gradinita de doi ani,vreau sa stiu daca mai pot lua alocatia din urma.Nu am mai luato de doi ani.

Nume tanasie adelina a scris:

Am doi copii ,pe al doilea lam nascut an urma cu cinci luni de atunci nu ami mai vine alocatia la cel mare va rog sa ma ajutati sa rezolv situatia multumesc

Nume elena a scris:

vi se pare suficienta aceasta suma infima de 42 de lei pentru cresterea unui copil ,sau mai bine zis pentru cele necesare unui copil?eu cred ca va bateti joc de noi,mai ales de aceste fiinte nevinovate.in timp ce guvernantii si conducatorii acestei tari au salarii,sporuri si tot felul de alte necesitati de sute de mii de lei-lunare .vi se pare corect??????????

Nume dana a scris:

pentru cei care au copii in italia patronul unde voi munciti e obligat prin lege sa va dea "assegni famigliari"pentru copii care stau cu voi.trebuie sa faceti o cerere si sa o predati acestuia.

Nume geea a scris:

am 2 fete minore pe care le-am luat la scoala in spania de un an si aici nu beneficiaza de alocatie ,mai pot primi alocatia in Romania?

Nume CRISTNA a scris:

BUN ASUNT CRISTINA SI AS AVREA SA STIU CE ACTE TREBUIESC DEPUSE PENTRU ALOCATIA UNUI COPIL NOU NASCUT IN VEDEREA OBTINERII ALOCATIE DE STAT

Nume tatiana a scris:

Buna ,ma numesc TATIANA si locuiesc de 5 ani in SPANIA am o fetita de 7 ani acum locuieste cu mine nu am mai luat alocatia de 5ani si o aveam in cont in romania cum pot sa aflu daca mai pot beneficia de ea .

Nume melania selegean a scris:

buna sant melania ,cetatean roman dar cu domociliu in italia inpreuna cu fetita de 7 ani facand scoala in talia ,alocatia de stat ptr copil poate fii transferata in italia ptr a nu primi in romania,deoarece santem cu domociliu in italia? va multumesc!

Nume mary a scris:

buna!fiul meu este nascut in italia,de 2luni.noi am trimis documentele in romania pentru obtinerea alocatiei de stat si ne-au fost refuzate din cauza ca pe pasaport este trecut domiciliul din italia,deci nu detinem buletinele romanesti .ce putem face ca sa obtinem alocatia?

Nume roxi a scris:

buna ziua! fiica mea in varsta de 1an si 5luni este nascuta in italia,cu certificat de nastere romanesc,as vrea sa stiu daca poate primii alocatia de la statul roman si ce acte sunt necesare. va multumesc!

Nume andressya@yahoo.ro a scris:

ce acte trebuiesc pt a face un card bancar pt alocatie pe numele copilului{daca nu are 14 ani}

Nume george a scris:

unui copil mai mic de 14 ani i se poate face card pt alocatie?

Nume CSATLOVSZKY DANA a scris:

Am 2 copii si alocatia vine pe cardul sotului ,stie cineva ce acte imi trebuie daca vreau sa imi vina alocatia pe cardul meu de salariu?

Ultimele articole
Vezi descrierea  Afla noile criterii de acordare a alocatiilor complementare
Vezi descrierea  Alocatiile pentru copii platite cu intarziere
Vezi descrierea  Alocatiile copiilor vor fi calculate in functie de venitul familiei
Vezi descrierea  PARINTII CARE NU INCASEAZA ALOCATIA TIMP DE TREI LUNI RISCA SA O PIARDA
Vezi descrierea  Guvernul a reglementat modalitatile de stabilire si plata a alocatiei de stat pentru copii
Vezi descrierea  Alocatia - Banii copilului
Vezi descrierea  Alocatia - Un drept sau o recompensa?
Vezi descrierea  Alocatia de stat pentru copii