Amintiri din copilarie de Ion Creanga

Amintiri din copilarie
de Ion Creanga

"Amintiri din copilarie" reprezinta opera de maturitate artistica a lui Creanga, dovedind un scriitor pe deplin format, cu un stil rafinat si cu o exceptionala capacitate de fixare a unui univers uman necunoscut pana atunci in literatura romana.
Cartea este un "roman" al varstei inocente si al formarii, al modelarii umane. Proiectata in spatiul unui sat moldovenesc de munte de la mijlocul secolului trecut, copilaria nu reflecta numai dominantele varstei, ci si specificul mediului ambiant. De aceea, "Amintiri din copilarie" este si o evocare a satului traditional, un tablou fidel al unei lumi traind in spiritul obiceiurilor fixate printr-o existenta multimilenara.
Principala grija a autorului este insa evocarea varstei de aur pentru ca, daca prin amanunte Nica este propria sa ipostaza, asa cum i-o pastreaza amintirea, tipologic vorbind, eroul sau este "copilul universal" (G. Calinescu): "asa eram eu la varsta cea fericita si asa cred ca au fost toti copiii de cand lumea asta si pamantul".
Izvoarele de inspiratie sunt autobiografice, iar evocarea se face din perspectiva indepartata a maturitatii, fiind dominata de un impuls afectiv greu de stapanit: nostalgia.
Constructia textuala nu urmeaza rigorile compozitiei clasice. In cele patru parti, scriitorul nu urmareste o ordine cronologica a desfasurarii faptelor, ci selectarea acelor momente ce constituie puncte de referinta in formarea eroului.
Partea I se deschide cu evocarea scolii, ridicata prin stradania parintelui, unde s-a adunat o multime de baieti si fete, printre care si Nica. Dar copiii nu inteleg rostul invataturii, asa ca primesc in dar pe "Calul Balan" si "Sfantul Nicolai" pentru a-i indemna in acest sens. Nica va raspunde numai la staruintele mamei si ale bunicului David Creanga.
Rupt de vatra satului, Nica pleaca impreuna cu bunicul sau la scoala din Brosteni. Aici, eroul va avea parte de o serie de peripetii: caderea in Ozana, sederea in gazda la Irinuca, umplerea de raie capreasca, fuga cu pluta pe Bistrita.

Inceputul partii a II-a sta sub semnul lirismului nostalgic, evocarea indreptandu-se asupra casei parintesti. Apare chipul mamei, odata cu intamplarile din copilarie: uratul de Anul Nou, pupaza din tei, la scaldat, etc.
Rememorarile intereseaza in masura in care au contribuit la formarea lui Nica, ca om, dandu-i o imagine asupra lumii, imbogatindu-i universul cunoasterii.

Dialogul cu propriul cuget (din debutul partii a III-a) este o modalitate de disimulare a intentiilor unui artist genial, constient de valoarea propriei creatii.
In acest capitol, eroul devenit adolescent este infatisat urmandu-si in continuare drumul, ca elev la scoala domneasca din Targul Neamtului, apoi la scoala de catiheti din Falticeni. Scriitorul urmareste procesul formarii adolescentului Nica in raporturile lui cu viata sociala, cu conditiile in care tinerii urmau scoala.

In capitolul al IV-lea, memoria afectiva a eului narator reface drama adolescentului care, in toamna lui 1855, paraseste satul pentru a urma seminarul de la Socola. Aceasta despartire reprezinta dezradacinarea din universul Humulestilor, iesirea din taramul miraculos al copilariei. Lumea in care patrunde eroul este inferioara celei din care tocmai a iesit, iar Nica se simte aici lipsit de aparare in fata vietii si a timpului ireversibil.

Numarul personajelor ce apar in "Amintiri din copilarie" este relativ mare, fara ca portretul care l-i se face sa fie adancit in mod deosebit. Aproape toate sunt conturate sumar, prin caracterizare directa, prin actiune ori limbaj. Creanga reuseste sa le schiteze o individualitate prin tehnica detaliului, care ii permite sa nuanteze caracterele.
Multe personaje se retin prin lapidarele si expresivele caracterizari pe care le face autorul: Smarandita e o "zgatie de fata", badita Vasile - "harnic si rusinos ca o fata mare" etc. Altele seamana cu eroii din basme: Mogorogea e certaret ca Gerila, Nica Oslobanu pare o varianta a lui Chirica din povestea "Stan Patitul".
Mai bine conturate sunt portretele parintilor: Stefan a Petrii e barbat harnic si gospodar, dar dispretuieste invatatura. Ca fire e moale, dar Creanga il lauda pentru placerea de a se juca cu cei mici si pentru munca depusa pentru a-si intretine familia.
Smaranda este fiica de vornic si avand frati cu invatatura se socoteste superioara sotului ei ca putere de intelegere a lucrurilor. Tipologic, ea se inscrie in portretul clasic al mamei, ca o fiinta autoritara, dar si cu tact pedagogic, manuind cu abilitate rasplata si pedeapsa. Absenta portretului fizic concentreaza atentia spre cel caracteriologic. Creanga o evoca mai intai ca pe o fiinta cu daruri fantastice: "cu adevarat ca stia a face multe si mari minunatii: alunga norii cei negri de pe deasupra satului nostru si abatea grindina in alte parti, infigand toporul in pamant, afara, dinaintea usii" etc. Apoi este vazuta prin modul in care isi manifesta grija fata de casa si de destinul copiilor. Smaranda este o fire mai aspra, cu vointa neclintita, care isi iubeste copiii fara sentimentalisme, dar cu un devotament nemarginit.
Insa, dincolo de toate celelalte portrete, Nica este personajul constitutiv al textului, si in jurul sau sunt reunite toate semnificatiile. Ca structura a unei existente, Nica se contureaza de la indeterminare la autodeterminare.
Urmarind evolutia scolara a lui Nica, scriitorul surprinde cu luciditate procesul anevoios al devenirii sale intelectuale. Eroul este: "slavit de lenes", "un pierde vara" impins spre invatatura de mama si bunicul sau. Ipostazele devenirii releva fatetele personalitatii sale, nu lipsita de contradictii. "Om din doi oameni", framantat din "huma din Humulesti", si inzestrat cu har, apartine si spiritului inalt si lutului din care se trage.
Nica se defineste si in relatia cu celelalte personaje ale operei menite sa infatiseze varietatea firii umane.
Din punct de vedere al artei narative, Creanga este un povestitor desavarsit, impresionand prin modul in care "spune". In aceasta privinta, el se afla intre Ion Neculce si Mihail Sadoveanu, toti trei alcatuind in literatura romana o serie usor de recunoscut prin elementele comune ale artei lor narative. Principala trasatura a operei lui Creanga este tendinta scenica, tehnica orala a spunerii. El scrie ca si cum ar trebui sa-si interpreteze textul, placandu-i sa imite, sa parodieze, sa exagereze, sa gesticuleze, sa treaca de la monolog la dialog, sa intre in pielea fiecarui personaj. In nici o imprejurare nu-si uita insa interlocutorii imaginari, carora li se adreseaza direct: "Si dupa cum am cinstea sa va spun" sau "va puteti imagina (…)", "Insa ce ma priveste? Mai bine sa ne cautam de ale noastre".
O alta trasatura a operei "Amintiri din copilarie" este dinamismul anecdotic, uluitoarea
navala a intamplarilor, rapiditatea cu care se deruleaza ispravile. Nu intotdeauna intre ele exista legaturi de fond, drept pentru care naratorul gaseste formula de trecere, de marcare a schimbarii, cum ar fi: "D-apoi cu smantanitul oalelor, ce calamandros a fost", pastrand astfel coerenta si unitatea episoadelor.
Adevarata forta a lui Creanga se manifesta cand incepe sa nareze. Atunci, exprimarea este vie, autentica, fraza, bogata in verbe, devine puternic evocatoare, iar intamplarile si oamenii prind viata.
Creanga isi pastreaza in "Amintiri din copilarie", ca si in povesti, placerea de a glumi. Scriitorul provoaca rasul permanent (cu rare momente de seriozitate nostalgica), privind totul dintr-o perspectiva care amuza, exagerand, zeflemizand, autoironizandu-se.
Umorul lui Creanga se vadeste mai ales in exprimarea poznasa, mucalita, intr-o siretenie a frazei, in care cazi ca intr-o capcana. Alteori cuvintele capata forme neasteptate sau sunt asezate in combinatii surprinzatoare. Astfel, mos Chiospec ciubotarul il intampina pe Nica strigand: "He, he! bine ai venit, nepurcele!", boala de care sufera eroul este o "cinstita de holera", iar in postura de elev acelasi erou este "slavit de lenes".
Rasul este starnit si de prezenta termenilor familiari, a caror menire este sa ingroase, sa exagereze, sa caricaturizeze: fetele sunt "dracoase", iar baietii "mangositi", "prostalai", "ghiavoli", "hojmalai" etc.
Voia buna este intretinuta si de placerea autorului de a presara naratiunea cu zicale, cu expresii populare si vorbe de duh, prin care se caracterizeaza o situatie, se ingroasa o trasatura, se face o aluzie ironica sau, pur si simplu, se provoaca rasul ("Tot patitu-i priceput", "Ursul nu joaca de buna voie" etc).
Acelasi umor este starnit si prin caracterizare ironica (fata Irinucai era "balcaza si lalaie de-ti era frica sa innoptezi cu dansa in casa"), prin nume sau porecle amuzante (Traznea, Gatlan, Chiorpec), prin autopersiflare (Nica era "slavit de lenes") sau prin prezentarea unor oameni si scene care starnesc hazul.
Arta lui Cranga nu se opreste insa aici. Limbajul sau il face inconfundabil, prin termenii specifici folositi, prin modul exprimarii si prin oralitatea stilului.
Cuvintele cele mai numeroase din "Amintiri din copilarie" sunt de origine populara, unele au aspect fonetic moldovenesc, multe sunt regionalisme; lipsesc aproape complet neologismele.
Creanga nu povesteste rece, indiferent; el se implica, participa sufleteste, apreciaza, solicita interlocutorii, si prin aceasta atitudine limbajul primeste accente afective. Autorul isi marcheaza participarea sufleteasca prin interjectii, exclamatii, dativ etic, etc.
Scrisul lui Creanga este lipsit de metafore, expresivitatea limbii sale provine din comparatii si din prezenta altor tropi: "plangea ca o mireasa", "mi-i era a invata cum nu ii e cainelui a linge sare".
Desi scrise, frazele humulesteanului urmaresc sa creeze impresia de spunere. Semnul distinct al oralitatii este, mai intai, abundenta expresiilor onomatopeice, a interjectiilor si verbelor imitative ("troscpleosc", "a bancani", "a bazai", "huta" etc.) dar si multimea zicerilor tipice, a expresiilor specifice limbii vorbite sau a intrebarilor si exclamarilor. Alteori in text apar versuri populare sau forme ritmate.
Orala e si sinteze frazei. Autorul lasa cuvintele sa se insire dupa o ordine a vorbirii, si nu a scrisului, unde topica este mai controlata.
Dar, in ciuda aparentelor, ne aflam in prezenta unui limbaj artistic, a unui stil foarte original. Creanga nu copiaza limba taraneasca, ci o recreaza si o toarna in tiparele unei rostiri individuale, de unde provine si originalitatea.

 

145075 vizualizari Nota obtinuta: 6,26
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

ComentariiComentarii (530 comentarii)
Nume keny a scris:

ce lung da-l drq ca e proswt

Nume ea a scris:

mie imi trepuie pov. acestei povesti

Nume Someone a scris:

Toti vreti lucruri diferite....eu de exemplu caut Amintiri Din Copilarie, povestit pe momentele subiectului. Si sa stiti ca exista :D. Apropo, voi cei care lasati comm ca e naspa pt ca cautati altceva, nu respectati munca persoanei care a facut aceasta compunere. Sa va fie rusine!(mai ales uni care scriu "najpa" in loc de "naspa"; voi credeti ca trebuie sa va dati cu parerea??). Daca cautati altceva il luati din alta parte; daca va convine il luati de aici si gata.

Nume lollllllll a scris:

naspa de tot :)) =)))))

Nume andrei a scris:

ba eu caut ideile principale nu povestirea

Nume lililili a scris:

Mie mi-a placut si mi-a fost de folos

Nume Miruna a scris:

BAIii voii suntetiii prostii...totii care au dat comenatriuu cauta ceva bunn nu panarame deastea

Nume keep away a scris:

nu stiti sa faceti un rezumat bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mai bine nu scriati deloc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume anonim a scris:

Astea sunt ideile principale? sau nu intelegeti ce inseamna?

Nume anonim a scris:

acesta este comentariul eu vroiam povestire

Nume pppuuulllaaa a scris:

nu e bun deloc cred ca mai bine iau 3 si 4

Nume andra a scris:

e cel mai naspa lucru intamplat

Nume Obretin a scris:

eu vreau ideile din text nu povestea!!!Ajutati-ma fratilor!!

Nume antonia a scris:

numi place eu caut rezumattttttttttttttttttttttttttttttttt

Nume Surli a scris:

UUUUUuuuuu UUUuuuRRRrrrAAAaaaTTTttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume Florentina a scris:

eu caut un rezumat al lectiei Amintiri din copilarie de Ion Creanga nu o povestire despre cum a facut el o opera .

Nume ricu ionel a scris:

numi place

Nume jgjhgokjhflkg a scris:

nu imi placeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e plictisitor mai bine ma joc METIN

Nume yLuSsSioN a scris:

e un comentariu bun de nimic! decat sa iei nota mica mai degraba mai cauti cateva minute :)

Nume Alex a scris:

ce panaramana de rezumat..nici nui rezumat de fapt decat sa iau 3 mai bine scriu de la mine :|

Nume estera a scris:

e frumoasa povestea imi place!:)sunt estera tomos:))

Nume a a scris:

praf

Nume irynuka a scris:

eeeee draguta :):)

Nume asdddfvfg a scris:

nu gasesc ce imi trebuie!!!

Nume qwertyuiop a scris:

groaznic

Nume Lavy a scris:

nu stie cvn un site cu interpretarea amintiri din copilarie : pupaza din tei ?:D la restu' va ajut eu ;)

Nume evelin a scris:

nu gasesc partea a 3 a

Nume sela a scris:

nu gasesc ce-mi trebuie :|

Nume HipHoper00 a scris:

Nu are nici un sens rezumatu asta nu cred ca o sa iau mai mult 4....:( x(

Nume Virginia a scris:

ma enerveza atatea comentarii

Nume anutzza a scris:

are cineva caracterizarea lui trasnea??:(((

Nume Larissa a scris:

Povestea mi-o tree nu asta !!

Nume tastatura a scris:

oo ma eu ii cer una elimi da alta :))

Nume HoRiCaPuTaMiCa a scris:

da e clar o sa iau patru dar ce sa si faci?????

Nume flaviu a scris:

nu este bun

Nume alina a scris:

nu gasesc ce vreau

Nume ani a scris:

povestea o caut

Nume sexi georgi a scris:

nu iau mai mult de 3

Nume Pix a scris:

eu vreau rezumat nu biografia...

Nume gina a scris:

ce ma enerveaza ca eu caut cv si el imi da alceva

Nume Pufulete a scris:

Are cineva Caracterizarea lui Trasnea?

Nume VXC a scris:

ba ce prostie

Nume cutu cutu a scris:

la drq de prostie

Nume dontuvictorita a scris:

e bun dar unde este intriga

Nume Gogaie a scris:

LoL Eu Vreau Ceva E l imi da altcv...x-(

Nume sebyyyyyyy a scris:

oare unde gasesc eu rezumatul lui Ion Creanga

Nume cosy a scris:

eeeeeeeeeeeeee eu caut planul de idei si el imi da ooo nustiu ce referat

Nume deni a scris:

ma enerveaza ca eu caut cv si el imi da altceva

Nume camy a scris: a scris:

eu caut ceva si el imi da alceva daia ma enervez pai dama dreacu chiar asa nu imi place de loc

Nume anonim a scris:

frumos

Nume DeLLYyY@aAa a scris:

eu cautam ''La urat '' da unde sa-l gasesc , va rog sa ma ajutesi pe mine cineva!!!!! HELP ME!!

Nume yo a scris:

prea lung fratilor!!!:(

Nume mata a scris:

mega penal

Nume Edward a scris:

de cenaiba nu da ideile princ de la cap 4 ca asta caut

Nume veronika a scris:

prea lung

Nume crisstina a scris:

naspa rau de tot ii prea lung

Nume Symon a scris:

mda cam lung :) da totus bine frate

Nume Benny a scris:

Mama ,bah,...

Nume ale a scris:

are dreptate eu caut ceva si imi dati altceva

Nume eu a scris:

eu caut alt cv si imi da alt cv

Nume allexandra a scris:

MIE IMI TRB. CEVE CU MONENTELE ACTIUNI DIN ,,PUPAZA DIN TEI,,

Nume allexandra a scris:

naspa nu am gasit nici macar ..intriga,, .Nu imi place !

Nume Marcus a scris:

As vrea sa ajung la fel ca el

Nume iuliA a scris:

:))

Nume ionascu marian din c negri a scris:

nui bun eu caut demonstrare ca amintiri din copilarie e opera opica pe momente ale subiectului

Nume Trica a scris:

naspaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(( nota 1!11111111

Nume Ce iti pasa a scris:

Naspaaa nota 1!!!!

Nume Erika a scris:

ba eu am nevoie de fragmente din viata copiilor de atunci nu de porcaria asta

Nume robert a scris:

ce sa zic naspa rau de tot nota este 4,95 (...)

Nume RoBeRt a scris:

naspa rau de tot nota 4 ai dau

Nume RoBeRt a scris:

naspa rau de tot

Nume bateie11 a scris:

nu ma ajutat cu nimic

Nume ana a scris:

eu vroiam momentele amuzante din amintiri din copilarie dar nimic cam naspa am inceput sa ma enervez x-(

Nume SiTotEuNuMaiConteaza a scris:

E urat din partea voastra pentru ca nul injurati voi din contra il felicitati =))))

Nume NuMaiConteaza a scris:

Nu lai scris bha bine mai ai mult pana ajungi poet :)) am luat si 3 din cauza la rezumatu asta de 2 bani 50 =)))

Nume andreas987 a scris:

a fost super tare ma ajutat foarte mult am luat un 10 pentru chestia asta ii multumesc lu ala care a scris.

Nume emanuel a scris:

ha ha ha ce naspa

Nume robyy a scris:

amintiri din copilarie povestire dupa momentele subiectului

Nume Bianca:* a scris:

nu asta cautam!!!!!!!!!!!

Nume lj9ibjkc a scris:

nuuuuu

Nume Dav!d a scris:

ceva de genu ne-a predat la socala

Nume gavgagiu a scris:

eu scriu ceva si imi da altceva te ia boala sa cauti ceva .... praf

Nume Maryus;) a scris:

LoL;) aproape e perfect referatul asta pt mine:D.....merita o bere ala care l-a facut:))

Nume iuly a scris:

vreau rezumat nu asta

Nume flory a scris:

misto....mi'ai fost de ajutor...

Nume valutzi a scris:

da e enervant k nu-mi da ce caut adik nu enervant foarte foarte enervant

Nume Deea@ a scris:

deeea

Nume PT a scris:

Ce prosti eu scriu ceva si el imi da altul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ce inervant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume Edy a scris:

eu sunt foate suparat ca eu caut povestirea nu ca Ion Creanga este cel mai mare poet

Nume georgiana-andreea a scris:

eu cautam rezumatul dar vad ca nu gasesc nimik absolut nimik care sami fie de folos....daca vrea cineva sa imi dea si mie rezumatu.....ma gaseste pe id..... georgiana_andreea9841 sau... pisicutza_ubita_ingeras.....

Nume Ronaldo a scris:

Eu cautam rezumatu:))

Nume dea a scris:

nu gasesc nadaaaaaaaaaaaaaaaaaa cam prost umpic

Nume petry a scris:

copilarie ciudata dar frumoasa

Nume alin a scris:

ma nu gases amintirile din copilarie

Nume steffan a scris:

neeeeeeeeeeeeaaaaaaa!!!

Nume Rares din clasa a VI-a a scris:

e mishto deoarece yo trebuia sa imi fac un rezumat al tot romanului si maine tre sa il predau si am gasit ca mere si comentariu asta literar.

Nume ionel a scris:

am cautatla scaldat si nam gasit nimic

Nume maria a scris:

eu vreau sa caut idei principale din amintiri din copilarie si prosti astia imi povestesc opera ,mare hadikpati i-a facut masa

Nume IOANA CLASA 3 a scris:

E NASPA SUNT CASA 3 SI VREAU REZUMAT DAR NU STIU PE UNDE SA MAI CAUT MAI BINE CITESC CARTEA

Nume gabi a scris:

naspha de tot.Eu am scris ceva si el imi da alceva.CE PORCARIE!!!!!!!!!!!!!!

Nume Russandra a scris:

Povestirile sunt plictisitoare. Eu nu vreau povestire,vreau fix cum a scris Ion Creanga :D

Nume laura..:) a scris:

Rezumatu

Nume Laura..:) a scris:

Adaugati : Amintiri din Copilarie de Ion Creanga (Fragmentu ala din carte)..(manual a VII a)

Nume ADINA a scris:

frumoasa copilarie a avut Ion Creanga si a avut o mama foarte ambitioasa . este impresionant sa vezi dragostea pe care o purta Nica satului sau

Nume ADINA a scris:

frumoasa copilarie a avut ION CREANGA . asa imi doresc si eu . este foarte impresionant dragostea ce o purtanica satului sau .

Nume Beny a scris:

tare bine am glumit naspa:))

Nume podlesnik a scris:

naa

Nume Radu a scris:

Caut imaginea mamei lui Nica { scris nu poza :)) } .... va rog sami dati un sait sau ceva plzzzzzz

Nume alexandra a scris:

super...nici macar nam citit'o:))...si nici de nebuna nu as citi toata chestia asta....:)):))))

Nume Bianca a scris:

Vreau si eu caracterizarea mamei lui Nica..pls me :*

Nume Alex>Cluj a scris:

ba fratilor stiu ca la multi le tree rezumat da si multi cauta numa plan de idei asa ca bagati ca uite la noi la scoala ne cere la rezumat numa idei....fara suparare:)

Nume X-Creatur a scris:

CINE MA AJUTA SA IMI SPUNA UNDE GASESC IDEEILE PRINCIPALE PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS :((((((

Nume anonim a scris:

tareeeee

Nume haha a scris:

mie imi trebuie rezumat nu asta...naspa

Nume Anonim a scris:

imi treb la irinuca ideile principale pls va rog ajutatima si pe mn

Nume mihaela a scris:

e super tare

Nume nu_conteaza a scris:

daca nu stiti sa apreciati nu mai cititi.faceti voi altul mai bun

Nume bogdan b a scris:

naspa

Nume nikuu a scris:

frt ce sa faki mahhhh...iti ia o saptamana sa scr toate alea:((:((;)

Nume Y@Ny a scris:

E mijto:)):)).....nici macar nu am citit-o:)):))

Nume adasdsfsa a scris:

super tare frate tare tare tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Nume ladypopular a scris:

lol:)))))

Nume afde a scris:

mai boine nu faci rezumatul si iei 4 decat sa faci o asa o prostie si sa iei 2

Nume haidu diana a scris:

e interesant si frumos

Nume hegedus barbara a scris:

foarte frumos!!!!!!!!!!!

Nume alexandra a scris:

mistoo........dar eu nu caut asta imi trebuie alt ceva nota 2 naspa rauu

Nume denysuca a scris:

najpa de nota 2 nu inteleg nimik mai degraba este o pov de adormit copii naspa cu N mare

Nume Delia a scris:

Najpa....

Nume Laura a scris:

Pai na-m citit de cat primele cuvinte apoi ma-m plictisit, dar cred ca-i bun asa ca 10**.

Nume ali grosu a scris:

iti dau nota 10 cu felicitari

Nume alexandru a scris:

iti dau nota 10

Nume ali grosu a scris:

rau

Nume ali grosu a scris:

nustiu ce sa zic

Nume ali a scris:

naspa :))

Nume ion a scris:

bun

Nume grosu a scris:

naspa

Nume combinatoru a scris:

nu asta imi trebuie imi trebie un rezumat asata ce drak mai esete

Nume yooo a scris:

:)))))) asta ie rezumat la Amintiri din copilarie mai de graba ie o joaca de copii prosti care nu aveau ce face si lau pus asa aiurea

Nume Allexa a scris:

nu imi place!!!!!!!!!!nu ma ajuta de loc

Nume ruxy a scris:

anonim primul matusa mariuca seamana cu matusa marioara sunt doua pers dif. dar care seamana intre ele....:x

Nume anonim a scris:

eu trebiue sa raspund la o intrebare si nu stiu :: cu ce alt personal al Amintirilor seamana forte mult matusa Mariuca??

Nume Deea a scris:

nu stiu de unde sa-mi iau ideile principale

Nume Brighi a scris:

chiar NU asta cautam!!!

Nume Brighi a scris:

Mie mear trebui caracterizarea lui Nica din capitolil 2.....:D asta-i naspa......:( daca stie cineva unde pot gasi caractrizare lui Nica di partea a 2-a sa ma ajute cineva plz:):):):D!!!!!!!!

Nume Robben a scris:

Triple H Misto chiar asta cautam

Nume nico a scris:

naspaaaaaaaaaaaaaa tare

Nume ellahategan a scris:

NUUU asta imi trebuie

Nume madalinna a scris:

nu vreau asta ci vreau momentele subiectului

Nume ella a scris:

ceva mai putin de scris nu se poate face???..e prea mare si prea mult de scris...

Nume olivia a scris:

ce scrieti ma e foarte important pentru noi toti aceasta beografie

Nume Andrea maria a scris:

pe mine ma ajutat putin dar nu mult .......ms orcum

Nume vsdak a scris:

am de povestit si nu stiu de unde sa o iau

Nume paty a scris:

e naspa eu caut ideile din amintiri din copilarie

Nume eu a scris:

naspa

Nume bobodjj a scris:

nspa :X am lua 3

Nume mirel a scris:

naspa comentariu foarte naspa!!!!!!! caut povestire cu pupaza !!!!!!si nu gasesc

Nume teo a scris:

cine are rezumatu la amintiri din copilarie acasa la irinuca

Nume Perversu'96 a scris:

nu-i bun rezumatu deoarece am luat doar 7 la literatura.ce i-as da foc la scoala :(( :P

Nume metin2.ro a scris:

naspa rezumatul.m-a durut vapu cand l-am citit :(( ;)

Nume vlad a scris:

naspa

Nume dragan anaaa a scris:

vreau rezumatt maanu povestee!;)

Nume Mario a scris:

porcarie iti spun eu asta chear si eu asi putea sa scriu pa aaaa naspa !:)

Nume axell a scris:

mai este rezumat? mie mi sa parut a fipovestire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu asta cautam

Nume biankutza a scris:

NASPHA...........ffffffooooooaaarrrrtttteee naspa.......nu asta cautam...... :(((((((((((((((((((((((((((((

Nume Ally a scris:

Eu nu inteleg de ce nu imi da amintiri din copilarie ion creanga pupaza din tei :-?? ? uh o ai ? dami-o si mie te rog ;))

Nume remy a scris:

ce naspa imi trebe povestirea

Nume alynutza a scris:

id meu e dulck_girl_alinutza

Nume ALLYYY a scris:

NASPA nu ma ajuta deloc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume georgisuciubohus a scris:

nu asta cautam, si oricum eu vroiam rezumat nu roman!!!

Nume alessandra a scris:

asta nui rezumat e prea lung si nu povesteste despre ... imi fine

Nume selinda a scris:

imi place sa citesc

Nume yo a scris:

eeeeeeeeeeee oooooooooooooooo mmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaarree prostie

Nume Teolina99 a scris:

O prostie ...yo nu caut asta

Nume comentatorul mistrios a scris:

foarte foarte ciudat eu cautam povestea ca rezumatul il fac singur dar OK pentru ca vati ostenit

Nume Banea.C a scris:

daca are cineva rezumat la amintiri din copilarie de I.Creanga capitolul 3

Nume yo a scris:

naspa

Nume DOLHA99 a scris:

e cam mult dar e belea

Nume raluka a scris:

nu ma ajuta cu nimic acest rezumat

Nume andreea a scris:

nu ma ajuta cu nimic

Nume AnGy a scris:

nu asta caut

Nume sddff a scris:

nu este nimik de capul rezumatului

Nume ddgcdeg a scris:

ce rezumat ii asta de 11000 de pag e groaznic

Nume anonim a scris:

nu e ceea ce vroiam

Nume andreea a scris:

naspa rau

Nume anonim a scris:

ma unu e prea lung si doi nu e ce caut iatil in circa si pleaca cu el de aici

Nume nseby a scris:

tare

Nume M@NW a scris:

oameni buni cand o sa gasim ceva de folos? caut si eu un volum la scaldat si imi da o ptostie

Nume flori a scris:

frate asta nu e caracterizare e povestire

Nume analia:D a scris:

sa moara gibilan daka gasesc si io un referat ca lume_l_.......da ti mi si mie un site dea d-zeu sanatate:)) .....mah dq e ca dq....niki momentele subiectului nu le gase c _l_...hai bye

Nume Al3x$% a scris:

HAHAHA,BAI ANONIMULE !!!iON CREANGA NU ESTE POET, ESTE POVESTITOR,PT CULTURA ANONIMULUI

Nume doca andreea a scris:

e foarte lung si mie imi tebue altceva nu pot sa scriu atata

Nume sdf a scris:

nu e ce caut eu e o prostie mare

Nume florintzu a scris:

nu e ce caut eu deloc

Nume alex a scris:

cam isi da seama profa ca nu lam facut eu ....si nici nu e ce caut

Nume dariusss a scris:

frumos

Nume cristina a scris:

e foarte lunga dar imi trebuie la scoala :) ms ;)

Nume hhm a scris:

e lung si...nu e chiar ce caut eu!!!!!!!!:((

Nume alohaluhu a scris:

ba niste rezumate nu aveti ce prosti puteti fi

Nume crysty a scris:

luuuuuuuuung si nu e ce caut eu

Nume vaska a scris:

nu mi se pare bun pt ca nu e ceea ce caut eu

Nume aly a scris:

sigur nu o sa iau 4 pt asta 11-I-20011

Nume Andra a scris:

da chiar este bun am luat un 10 pe el

Nume sananuta a scris:

mie imi trebuie nica la colindat

Nume bogdanel a scris:

nue bun de nimic pt ca am luat nota 3 pe el......pt k lam uitat acasa

Nume aramis a scris:

eeee prea lunga

Nume irina a scris:

este bun.. .dar acum sa fim realisti...crezi ca nu isi da seama profa ca nu l-am facut eu...adica sunt unele cuvinte care frate nici aia de la liceu nu le folosesc si...eu am dat opera epica...nu descrierea cartii si a lui ion creanga..ca suntem constienti de faptul ca este un geniu si...ce ati mai spus voi pe acolo

Nume dfbh a scris:

eeee prea lung nam pixuri si nici hartie

Nume Dakota a scris:

fratilor euam cautat uratul si uite ce mio dat jalniccc

Nume andreea_mumos a scris:

nu e ce vreau eu e tare naspa

Nume gaby a scris:

esti prost bai nene eu vreau rezumatul nu ditamai enciclopedia.;)))

Nume Jonny English a scris:

Mda e bun de nick mie imi trebe alcv :)) =)) 8==D xD

Nume kerryKING de la slayer @($_$)@ a scris:

ba frate ce caut eu si......cemi dai u............ . rezumat inseamna ceva scurt imi dai sa consum tona de hartie si toate alea ...........e tare rezumatu dar ..........nene..........mega lung toti din combat arms si din metin +4story zic ca sunt prea lungi sorry dar saitu da prea multe detalii sunt a 7a si profa ma omoara daca nu iau sub 9 la referate

Nume Diana a scris:

mult:((

Nume bad8wolf a scris:

nu e ce vroiam...

Nume ioana a scris:

e lung frate .yo vreau rezumatul scurt al acestei carti of

Nume tHe UuSseERr a scris:

sa moara jana da ce chestii scriu si astia pt ei comentariu=rezumat ma iau pe mine cu chestii deastia :)) sunt cam prosti n-ai ce sa le faci

Nume anonim a scris:

eu vreau rezumat

Nume petrut a scris:

naspa q vreau ajq keva

Nume Drogata a scris:

serios? am cerut rezumat nu ..asta..dak mi l vede profa ..se inchina mai rau dekt de obicei=))..prafff site ul

Nume alexandra a scris:

eu vreau sa vad ideile principale din cap 1

Nume anonom a scris:

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nume lorenutzza a scris:

ce rezumat n-am ce zike

Nume asi a scris:

nu eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nume skumpyk@ a scris:

Na juta la nimik rezumatu

Nume Mr.R a scris:

e misto...ce sa mai zic e un comentariu:))

Nume anda a scris:

nu mi-au dat ce vroiam!!!!!!!

Nume andreea a scris:

dadada picctisitor

Nume mata a scris:

Comentraii degeaba nustiu ce aveti de comentat......:)):))=))=))

Nume valeria a scris:

bla bla bla scrie numai pridursii

Nume valeria a scris:

numi trebuie asta imi trebuie despre nica matusa maroara si mos vasile

Nume ronaldo a scris:

supeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tarreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee marfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nume ronaldo a scris:

e misto tare ba

Nume loredanaweiss a scris:

frumos dar e cam lung:d:d:d..

Nume anonim:-* a scris:

yo am cerut ideile principale!!! ei ce miau dat!! ce site!!

Nume pula a scris:

bhai vere!!!!1 cei asta???///

Nume f3rNaNd0 ToRrEs a scris:

e frumos da nu prea......cne il vrea sami dea add:munteanu.horia..........il am pe ot p capitole e frumos da nu prea......nu stiu dastea......ORI,....SAU

Nume cristi a scris:

e mijto da nu prea=))

Nume iulia a scris:

vreau rezumatulllllllllllllllllllllllll

Nume andreea a scris:

foarte super

Nume innutzza a scris:

upppppsssssss doream cv mai realist...............ps ma plictiii cu asta

Nume anonim a scris:

Vai de capu meu !! ce e asta ?!

Nume marius a scris:

super

Nume Sorina a scris:

E nasol rau,de il vede profa isi face cruci

Nume Me a scris:

Ba ce naspa ii frateeee,da io cautam un REZUMAT,nu povestire,pfff de ma duc cu asta la scoala 4 pe sistem.......da nu ma duc pentru ca deoarce fiindca =)) E CEL MAI NASPA...cine stii ce analfabet la postat...hy ceaules

Nume anonim a scris:

nasol frate

Nume ashley a scris:

referat nu povestire.......sau cei asta

Nume anonim a scris:

nu ma intereseaza asta

Nume ana a scris:

vreau si eu caracterizarea personajelor nu povestire k stiu j io sa o fac fratilor!

Nume d@nnut1 a scris:

u crezi ca asta e rezumat?

Nume Bia a scris:

Eu vroiam un rezumat ....... nu un basm ....... LUSER

Nume dnutzaM a scris:

am vrut un rezumat nu o poveste

Nume miha a scris:

frm:))plm

Nume nimni a scris:

mai lung nu putiai sa scriii

Nume alex99 a scris:

rezumat mahhhhhhh

Nume negrea.alexandra a scris:

am vrut rezumat nu basm

Nume Frumosu a scris:

am vrut un rezumat si asta e un basm in pui mei!!!!!!!!!!

Nume andrei coroian a scris:

ii bun lui mami deci mi bun si mie , nota 10

Nume mariana a scris:

naspa

Nume ana a scris:

dragut

Nume alex a scris:

rau foarte rau este doar un ciot

Nume gabriel a scris:

este varza nu imi tre am luat 4

Nume adina a scris:

ion creanga a fost cel mai mare scriitor..............

Nume denisa a scris:

foarte lung

Nume fantomica a scris:

foarte bun si interesant

Nume dfgfgfg a scris:

nu am chef sa il citesc pe tot

Nume george a scris:

scoala e cea mai naspa

Nume aury a scris:

destul de interesant,dar nu este tocmai informativ

Nume madalini a scris:

frumos , extraordinar dar si plictisitor

Nume marian a scris:

ba e chiar nashpa.nu e ceea ce cautameu

Nume CenToRioN a scris:

e destul de buna

Nume bogdan a scris:

buna ma numesc bogdan

Nume emma a scris:

jale mare

Nume anna a scris:

frumos

Nume andra@.ro a scris:

sunt foarte frumoase povestile . inca nu le_am citit pe toate dar imi plac......

Nume Anonimus a scris:

Bai asata e rezumatu la capitolu 2 "Amintiri din copilarie"?

Nume CONSTANTIN RUDEANU a scris:

Ion Creanga a fost un mare scriitor dar si mare poet .Poet in sensul ca a pastelat cuvintele in dulcea vorba "moldoviniasca" dand auditiei o savoare aparte.Foarte inspirata si profesionista in acelasi timp Doamna regizor Elisabeta Bostan. APLAUZE!!

Nume andreea a scris:

nu este poet

Nume iosif a scris:

eu vreau cap 1 care il are damil sh mie te rog frumos stan_iosif_andreea`

Nume andrei a scris:

naspa

Nume darya a scris:

e bun

Nume andrei a scris:

scrieti ma un rezumat ca nu ma intere de asta

Nume cristina a scris:

as vrea partea atrei ca imi place mai mult partea aia

Nume romica a scris:

as vrea partea a doua nu toata

Nume da a scris:

joc iometin da ma cresti si pe mn

Nume p@wlik@ a scris:

e cam najpa

Nume secretz a scris:

multumesc am luoat 10 !!!!!!!!!!!!!! ms moolt:X:X:X:X

Nume catalin a scris:

da mie iimi trbe sa iau compunerea nu comentari

Nume daniel a scris:

nui bun de ni era sai iau 4 la sc

Nume grigore a scris:

offfffffffffffff scoala asta ............................................... e plictisitoare

Nume cosminator a scris:

datimi rezumatu cartii povesti si povestiri de iion creanga

Nume dasdas a scris:

Da, dar totusi........ii lipseste cv important;)

Nume cryss a scris:

hello! asta nu-i rezumat nici dak ma impusti...

Nume cds\vvfe a scris:

soooper am luat un 5 pe ce a sc ala/aia ,pa

Nume anika a scris:

fainnnnnnnnnnnnnn

Nume ioana a scris:

nu asta cautam.................

Nume 3xtazy a scris:

ce e asta ma ca e ca drc de mare in plm mai mica nu se poate?x-(

Nume larysa a scris:

e bn sa se putea mai scuuuurtaaaa

Nume mihaela a scris:

nu imi place e plictisitor sa citesti atat si nici macar nu e ce imi trebuie mie

Nume necunoscut a scris:

e mito dar nu e ce imi trebuie mie .....si ma plictisec citind atat ..(:|

Nume Mihai a scris:

sooperrrrr am luat 10 la scoal pe ea nota 10 cine a facuto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume mihai a scris:

sooper am luat 10 mijto!!!!!!!!!!

Nume yonutz a scris:

najpa rau de tot ..... era sa adorm citind ajta

Nume norton a scris:

nu e chiar bine dar nici chiar rau e mijlociu +++____________+++

Nume oana a scris:

nui bun de nimik:((

Nume ahmet a scris:

frate mai succinta nu poti sa o faci ce e asta este o povestire intreaga esti pfff;) :(|)

Nume Sabina a scris:

Frate da era de ajuns doar povestirea:)))....ce pana mea e asta?

Nume marcela a scris:

misto....dar putea fi si mai scurta ;)

Nume :::yoo:: a scris:

ar trebui sa fie o povestire mai scurta .....nu prea amanumtita

Nume bianca a scris:

bunicel;) se putea si mai scurt:))):)))

Nume kingston a scris:

se taree!!!!!!!!!!!!!

Nume Bebe a scris:

Bhaa da mai lunga nu se puteaa :)) .. ce credeti` ca mai sunte`m p timpu lu Bunica :)))

Nume mircea a scris:

Arata povestirea frate !!!!!!!!!!!!

Nume pek a scris:

jale ma jale

Nume yda a scris:

nu mai gasesti nimica mie ami trebuie locul nasteri nu povestirea sunt varza saiturile astea cu compuneri

Nume Anonim a scris:

da e bun si asta

Nume Anonim a scris:

bah mie imi trebuie rezumat amintiri din copilarie capitolul al II-lea pupaza din tei doar nu vreti sa scriu toata asta :)):))=))

Nume valy ly a scris:

am si eu nevoie de rezumatul amintirilor din copilarie di poveste din manualul de clasa a-5-a

Nume ioana a scris:

deja ma dispera :))=))nu gasesk nik :d

Nume mada a scris:

ba mie imi trb planu de idei pe mom sub

Nume katalyna a scris:

ba mie imi tr ideile principale ale capitolului cu pupaza din tei

Nume gaby a scris:

plan de idei nu are?

Nume David a scris:

Am nevoie informatie de mama lui creanga din amintiri din copilarie partea 2.

Nume rogerinio007 a scris:

am nevoie de caracterizaera personajelor: smaranda,mosneagul si matusa maruica

Nume jkhkecw a scris:

nu mi-a fost folositor

Nume zowy a scris:

rezumat la amintiri din.... II va rog!!! Si momentele subiectului La Pupaza din tei....

Nume yokko a scris:

bahhhhhh.......mie imi trebuie rezumat la capitolul 2!!!!

Nume AnOnImUl a scris:

ba ideile principale da e misto 10+

Nume yo may a scris:

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA UNDE GASESC S EU CAPITOLUL 2 PLANUL SIMPLU DE IDEI PT O FATA BUNA BUNA DE TOT IMI DA O NOAPTE GRATIS PLZ REPEDE SI BAGATI IN ASTA halterofiluh_2008 va roaga yo

Nume alexandra a scris:

ma da prosti sunt astia LOL :|:|

Nume k1dEEEll-_^ a scris:

Ba puneti povestire pe momentele subiectului asta imi trebuie mie

Nume Vlad a scris:

ami trebuia si mie momentele subiectului rezumat nu gasesc !!! ma ajuta cnv idu de mes vladutzu1997

Nume cercaz a scris:

eu vreau sa vad pozestirea primului fragment

Nume Fluturasul a scris:

cautam caracterizarea lui samranda si la matusa mariuca din pupaza din tei si tot nica am gasit!!

Nume anunnimmul102 a scris:

da io vreau planu simplu de idei la cap 3 de unde sa-l iau

Nume anonimul a scris:

eu nu asta caut caut povestirea pe momente

Nume anonim a scris:

ma nu asta caut eo cat ideile principale.....ce net prost net mai am si eo of

Nume edfsfsd a scris:

un internet prost,pt ca nu imi gaseste ce vreau eu

Nume adrian a scris:

ba da nu mai e nimik pe internetu asta nu mai gasesti nimic ce vrei

Nume alina a scris:

nu e ce mi trb mie

Nume ery a scris:

frumos

Nume b00s7aNZ0r a scris:

sami bag e prea complicat pt a 7-a

Nume catalin a scris:

asta da internet

Nume Profu de qiul a scris:

ba imi trebuia povestirea sau macar fragmentu cu pupazaaaaaaa offff

Nume lued a scris:

bai in puii mei vreau si eu un rezumat k nu mai gasesti nmc-ca pe net-ul asta offf

Nume nEloO a scris:

dar mia imi trebu sa gasesk rezumatul la ,,amintiri din copilarie,, unde sal gasesk?:)

Nume anonim a scris:

este un comentariu destul de bun e cam d 8 aja

Nume mutu10_M a scris:

ba asta da internet

Nume andrei_tl a scris:

din amintiri din copilarie cere este cu bufnita ? capitolul I , II , III sau IV? si care este planul simplu de idei la de aia cu bufnita?

Nume Stam a scris:

nu-i bun!

Nume julia a scris:

e naspa

Nume 3v3lyn@ a scris:

nu am gasit caracterizarea intreaga a smarandei!!!!!!!!!!puneti_o pe toata k o sa aiba mai multi nevoie de ea!:-*:-*:-*:x:x:x

Nume Gabytza a scris:

''Amintiri dIn Copilarie'' are un caitol frumos unde se afla pupaza din tei

Nume babalbab jubalaba ding dong a scris:

am pus o ontrebare si nici un raspuns

Nume razv^dob a scris:

ion creanga cel mai mare poet si cele mai frumoase povesti are

Nume ioana a scris:

am nevoie de rezumatul l capitolul 4.....dar rezumatul intreg n jumatate.....

Nume stefania a scris:

mah bagati si voi ceva calumea aici ...........offffffffff!!!!!! ..............nu e nimic bun

Nume nicol a scris:

ba da nu ai si u o incheiere misto u am gasit nimic din ce imi trebuia naspa baga si u un sfarsit misto

Nume sonia a scris:

bv

Nume Jakson a scris:

rezumat trebuie la git!!!

Nume AndiDee@ a scris:

Am nevoie de referat la fiecare capitol in parte

Nume alex a scris:

cap 2 nuj aveti nik care a scris aici in mm

Nume alex a scris:

si eu as dori cap 2 plz

Nume mario a scris:

dada si eu as dori cap 2

Nume dada a scris:

as dori comentariu cap 2

Nume diana a scris:

capitolul patru imi trebuie...........offf nu e nimic bun aici....

Nume georgika a scris:

ma am nevoie de rezumat la fiecare cap in parte

Nume anonim a scris:

urat nu am ce-mi trebuie!eu vreau rezumatul nu comentariul la cap :(1 :-&

Nume iuyutzsa a scris:

numa prosti....io am nevoie de refrat nu desper ion creanga va rog dati referate nu despre autori

Nume profa Tziu Minodora a scris:

Nuprea imi place ca textul nu este mai aierisit. Dar acord comentariului nota destul de mare 8.

Nume cel mai tare mersi a scris:

Un rezumat bun..dar as dori o povestire pe capitole..capitolul 4..am nevoie va rog mult daca ma puteti ajuta :catalin_nike09 ms frumos :)

Nume @l3x@ndr@ a scris:

sunteti super,super prosti!!!!!!!!!!!!!!!mie imi trebuie capitolele adik :pupaza din tei , la scaldat.....astea prostilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume Boy-XxL a scris:

Vreau si eu povestirea amintiri din cpilarie fragment

Nume sexygirl=deutza a scris:

Care are caracterizarea mamei si a tatalui lui Nica??? Plz... call me urgent.=))=)):)):)):*

Nume amy a scris:

foarte lllllllllllllllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggg...........................aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nume iulia a scris:

as dori caracterizarea personajelor macar prescurtat

Nume alex a scris:

mersi cine la facut o sa iau zece maine la ramana

Nume wow a scris:

frate nu ati auzit de povestire pentru capitolul 3

Nume laura a scris:

eu vreau caracterizarea mamei lui ion creanga!!!!:)

Nume youndera a scris:

wat the hell

Nume anonim a scris:

ESte prea lung faceti ceeva.

Nume Lala a scris:

Salut data viitoare cand scriu Amintiri din Copilarie.....SA FIE POVESTE!!!!!! nu vreau nici rezumat nici prostile astea doar povestea corecta.... ok?

Nume brun3tzyk a scris:

ce crezy mie imi trebuie pe capitole....

Nume brunetzik a scris:

vreau paralela intre amintiri din copilarie si un pedagog de scoala noua...va rogggg...acum repede

Nume ionela:*:*:*:* a scris:

mie imi trebuie planul dezvoltat de idei...

Nume pyrojibou a scris:

astia de-lo creat i un mare prost si jumate:)):)):)):)):)):)):)):):)):)):)):):)):)::):):)

Nume sandi a scris:

imi trebuie carcterizarea lui nica si a parintilor pe maine pliizzzzzzzz

Nume ica a scris:

offffffff dar oare unde gasesc eu amintiri din copilarie de ion creanga ,fragmente aia cu trasnea si cu mi-ti-i,ni-vi-li si etc

Nume lil a scris:

de ce draqu e asa de putin la partea a treia????

Nume xxx a scris:

demonstratii de ce nu faceti?????????????????aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?????????????

Nume anonimus a scris:

ma unde naibi dasesc amintiri din copilarie momentele de subiect

Nume ION DIN CARCEA a scris:

io tre sa fac rezumatu pt 18.1.2010 ca am sa fac un portofoliu c ION CREANGA : semnatura etc.

Nume anca a scris:

frate! eu caut rezumat nu comenari bagami-s picioarele in namol ! :P:P

Nume dvvfd a scris:

numi trebuie asa ceva

Nume claudia a scris:

nu e cea ce caut eu

Nume anonim a scris:

tare mersi am luat 10!

Nume Deutza a scris:

mie imi trebuie pana maine rezumatul la amintirile lui creanga;)....dau lucrare....dac nu gasesc,fac eu singura:P...gbu si succes

Nume bYa. a scris:

Pfff, mie imi trebuia rezumatul la amintiri din copilarie partea a patra :[ Fratee, peste tot gasesc numai comentarii :[[ :-<

Nume gulia a scris:

e lunga shi o vreu shi yo povestita pe momentele subiectului pls :((:((:((:((:((:(( pana pe 11.01.2010 plsss

Nume bmx a scris:

da ma!!io tre sa gasesc altceva

Nume radu nicu a scris:

ba mie imi trebuie caracterizarea parintilor lui nica din pasajul "PLEACAREA LA SOCOLA"

Nume anonima a scris:

nu-i caracterizarea smaranditei?naspa

Nume alexa a scris:

ma yo nu apuc sa citesc tot yo am nevoie de argumentul impotriva plecarii la soscola"fakut de nika":));;);)

Nume lol a scris:

e lung si fain

Nume anonim a scris:

vreau si eu urgent..imi trebuie pt maine reumatul la amintiri din copilarie,partea in care nica trebuie sa mearga la socola la seminar

Nume paun elena a scris:

nu e asa de interesant.vreau un rezumat din cap. al-II-lea.

Nume caescuionela a scris:

se poate va rog caracterizarea lui nica in acest fragment???:(([-o<plzzzzzz

Nume buzau.ioana a scris:

eu am nevoie sa fie rezumatul la toata cartea

Nume r.lazar a scris:

ba mie imi trebuie rezumat la capitolul 3!!!!care are asa ceva da mil dee plzzzzzz!!!!!! robert_23lrc

Nume ami_frumoasa a scris:

mijto dar e prea lung :((

Nume anonim a scris:

bhaa frate yo vreau rezumat la toata cartea k am j yo o profa de rom nemaivazuta

Nume nush cum ma cheama:)):)):)):)):)):)) a scris:

la multi ani oameni buni si apropo nu am inteles nimik din dilm:)):)):)):_q:_q:-q:-q

Nume pyro_jibou a scris:

sa mor ioh de am aflat ceva im film sau in poveste :-q:-q

Nume anonim a scris:

sincer sa fiu nu imi place de loc:)):)):-q:-q:)

Nume andreea a scris:

vreau si eu urgent momentele subiecului........e urgent!!!!!!!!

Nume M-M a scris:

Da mrg... apreciez k el macar a avut chef si timp sa-l fak nu k no care doar comentam...;)

Nume M-M a scris:

E prea "mistho" ...:)) E asa varza k nici macar fratemiu dintra-6-a na luat nici macar 6 pe el....I-a pus 5 si i-a zis k il mai asculta ...:)):)):))

Nume alexa a scris:

as vrea si eu dak s poate rezumatul la ''AMINTIRI DIN COPILARIE''....urgent plzzzzzz

Nume boss a scris:

ba esh prost

Nume lior a scris:

anonim este prost

Nume CEA MAI TARE a scris:

CE NASPA, ANORMAL, ORIBI PEMTRU GRADINITA, DE NOTA 1 CU MINUS

Nume MARIANA a scris:

as vrea sa se scrie mai mare si un filmulet ar fi bine pt cei mici care nu stiu sa citeasca

Nume I' love 4eVER a scris:

nu prea se putea mai bine

Nume alisa a scris:

nu e prea bine dar totusi.....merge...

Nume vandam a scris:

mai frumos mai dezvolt nu se pute

Nume nu ma stiu a scris:

caut plecarea la socola

Nume Anonim a scris:

bai are cineva isile principale de la partea 1????????

Nume anonim a scris:

Bai caut ceva si ei imi dau altceva

Nume anonim a scris:

gigi duru il gasesti la biblioteca

Nume amonim a scris:

sa stiti ca daca nu cititi o sa ramaneti de nu veti putea citi bine si veti ajunge dislexici ,pe cuvant il legatura cu referatul bunicel

Nume anonim a scris:

cel mai misto

Nume gigi duru a scris:

caut romanu amintiri din copilarie de Ion Creanga undel gasesc?

Nume nik a scris:

mai lunga nuh se putea

Nume andrei a scris:

imi trebuie cartea amintiri din copilarie la scoala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu gasesc nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume andra a scris:

imi trebuie capitolul al doilea din amintiri din copilarie dar nnu gasesc nimic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!am mare nevoie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nume anonim a scris:

de ce sa cautam pe net avem si noi minte

Nume mara a scris:

caut si eu caracterizarea lui nica...............da nu gasesc nik bun.

Nume giulia a scris:

nu prea stralucit da merge;;:D

Nume anonim a scris:

pampalailor cititi si voi

Nume MadDy a scris:

CAut shi yoo`n ceva da` nu gasesc...ce mai net..!!!Scartzzzz....>:P....vreau tema amintirilor din copilarieeee.....:((...XXXX(....love iubi mheu IOn..:X:X:X

Nume moga a scris:

"Doamne feri daca v-au rugat copii acestia care au nevoie de rezumat sau compunere in fine de ce nu le dati si sa le trascrieti pe net,:S

Nume cata_bos______muie____voua a scris:

ce nota 6 ha ha urqt miq

Nume denis a scris:

e prea lung. cum scriu asta in caet?

Nume victor a scris:

va rog rezumat cu amintiri din copilariede Ion Creanga de o pagina va rog

Nume alice a scris:

vreau si eu un referat total din amintiri din copilarie , scris chiar de cineva in calculatorul lui, dar nu comentariu ci toata cartea dar referat, ma poate ajuta cineva?

Nume michel a scris:

sunt niste prosti cei care au scris prosti

Nume mascatu a scris:

Mascatule. face parte din capitolul 2

Nume florin a scris:

datimi si mie razumatul amintiriilor lui ion creanga. VA ROG

Nume criss a scris:

va rog frumos un ppplan de idei pana incepe scolaa la amintiri di copilarie

Nume ina a scris:

vreau un rezumat pliz ciner are datimi va rog frumos

Nume v a scris:

imi trebu rezumat

Nume ana a scris:

imi trebuie neaparat rezumatul carti amintiri din copilarie va rog mult trebuie acum repede

Nume ana a scris:

REZUMATUL CARTI AMINTIRI DIN COPILARIE

Nume Roxana din Satul nou a scris:

ieu vreau sa stiu despre ce vorbeste amintiri din copilarie

Nume Mada* a scris:

am si eo nevoie de volumul din care face parte opera "Amintiri din copilarie" plssssssss.......mio puteti da pe mail sau pe mass....madac_rbd....:*:*:*

Nume vasile a scris:

vreau o introducere de amintiri din copilarie

Nume sexygirl2 a scris:

imi da si mie cineva momentele subiectului pupaza din tei

Nume flory a scris:

eu vreau momentele subiectului pupaza din tei plzzzz

Nume YuLy a scris:

vreau plan de ideii plzzz

Nume YuLY2 a scris:

imi trb si mie planul de ide plzz::::

Nume alex a scris:

eu vreau rezumatul la cires helloo

Nume dany a scris:

eu vreau doar niste zicale:))

Nume Nomi95 a scris:

Imi trebuie povestirea la pupaza din tei pls.

Nume mascatu a scris:

cine stie din ce vol face parte amintiri din copilarie

Nume anonim a scris:

nu gasesc nimik din ce imi trebuie

Nume maria a scris:

is bune dar nu e ceea ce imi trebuie mie dar o sa mai caut

Nume cory a scris:

vreau si eu rezumatul pe capitole va rog mult:x

Nume anonim a scris:

nu prea ajuta la nimik

Nume tofan claudiu a scris:

ii faina sooooper

Nume al3x a scris:

e mijto da nu-mi trebe:D::DS:D:D:D:D:D

Nume MiHaElA CrAzY a scris:

sooper asta imi trebuia va poop

Nume ~DeEa~ a scris:

care ii planu de idei cu momentele subiectului la pupaza din tei ?

Nume Gelu93 a scris:

Cauta in google shi o sa fasesti

Nume darius a scris:

cine imi spune si mie in ce an a parut povestirea amintiri din copilarie va rog frumos?

Nume cvc a scris:

ii foarte boon referatu

Nume andy a scris:

e foarte bun referatul

Nume caty a scris:

va rog frumos supunetim planul de idei ion creanga amintiri din copilarie pupaza din tei va rog frumos

Nume TaL3nT a scris:

nos bune :((

Nume roxynyk a scris:

e bn j asta!!! dar mie imi trebuie momentele subiectului-pupaza din tei!!!

Nume andrei simona a scris:

hei va rog sa ma ajute cineva!!!!!pana unde tine smantanitul oalelor?va rog!rasp cat ma rap!!!!!!................

Nume eu a scris:

imi trebuie momentele subiectului de la pupaza din tei are cineva va rog

Nume sorina a scris:

nu imi place scoala bla bla bla

Nume Smecher a scris:

scoala ar fi mhisto daca nu am mai avea atatea teme,si nu am mai scrie,si pauzele ar fi de 40 min

Nume deny a scris:

dragutz...da mie imi treb portretul lui Nica...

Nume Alex a scris:

miar trebuie caracterizarea smarandei.....................:(( nu gasesc nicaieri

Nume petruta a scris:

pupaza din tei vreau

Nume Nastea a scris:

e buna dar am nevoie si de caracteristica lui Nica

Nume Don Kiuuby a scris:

as dori caracterizarea lui nica in povestea plecarea la Socola

Nume ce mai tare a scris:

nimik bun aici X(X(

Nume criss a scris:

nu+mi trebuia aszta eu vreu povestea

Nume alex a scris:

am nevoie de ia

Nume MaDaLiNa a scris:

nu-mi trebuia asta.........................

Nume lory_viperaregala a scris:

fain dar datzi si caracterizarea completa a lui nik si cu argumente sau citate .

Nume anita a scris:

skoala este cretina,ne da vreo 70 de compuneri pe zii + 62 de pagini la mate,sa nu mai zik de celalalte materi

Nume Ceyda a scris:

scoala e ca o cutie de soareci kare chitaie toata ora;);)nice;):):):):):d:d::d:d:d:Dd:dd::dd

Nume angelica a scris:

imi plac foarte mult intimplarile descrise in (Amintiri din copilarie).............dar as vrea un comentariu mai detailat la tema:nica de la copil rusinos si fricos la holtei harnic dar si lenes............:((!

Nume ady a scris:

ban pe toata pagina nu puteti sa puneti un rezunat al carti amintiri din copilarie hai ma ca iau 4 la romana ca nam citit

Nume LAURA a scris:

va rooooog mult-mult-mult,adaugati un fragment mic despre anii de scoala .Deci cum Ion Creanga isi petrecea timpul la scoala. PLIIIIIIIZZZZZ. ACUM VA ROG,CA PE MIINE AM NEVOIE DE ACEASTA TEMA.

Nume marius_95fifa id-ul meu a scris:

scoala e frumoasa ma

Nume kingofterror a scris:

Urasc scoala!!!!!!!!!! ce nabia cu atatea teme :((

Nume alex a scris:

urasc scoala

Nume m.m.m. a scris:

mai adaugati tot ce a scris

Nume D@N!3L a scris:

nu gasesti nimik daca gasiti Plecarea la Socola ADD Black_Dany09 contactati acest id

Nume mayra a scris:

aha...foarte folositoare informatziile...;);)

Nume andreea a scris:

vreau mai mult despre ultima parte va rog puneti cat ma repede

Nume Andreea a scris:

va rog moolt de tot sa puneti j voi pe aceasta pagina rezumatul celei dea4 parte din amintiri din copilarie.....va rog muult de tot kmi trebuie urgent pentru teme......puneeti in maxim 5 min altfel nu voi mai intra niciodata pe aceasta pagina.....

Nume andreutza a scris:

va rooooog mult de tot puneti j voi a patra parte din Amintiri din copilarie in 2 min.....imi trebuie urgent

Nume andreea4445556 a scris:

va rog punet povestea cand nica a furat cirese in 5 minute va rog mult.

Nume yoooo a scris:

va rog introduceti ani de scoala ai lui nica fragmente in 10 minute va rog

Nume geo95 a scris:

dar argument pe momentele subiectului la amintri din copilarie puteti baga ?

Nume itsy;) a scris:

mm nu e prea cine jtye ce;)

Nume catalina a scris:

........... id-ul meu :nebunik_de_kata

Nume amy a scris:

asteptam si eu un rezumat din toata afacerea asta

Nume denisa a scris:

va rog puneti povestea smantanitul oalelor.......:D

Nume dya a scris:

va rog molt d tot bagatzi sh voi o caracterizare a lui nica din amintiri din copilarie va rog

Nume andrey a scris:

misto

Nume ftecccccccccccccc a scris:

bla bla bla

Nume denisa a scris:

vreau multe filme cu ion creanga

Nume nelutu a scris:

in ce an a aparut

Nume mirela a scris:

niste fise de lucru ar fi bune:-?

Nume Kr3@7oR a scris:

o caracterizare cnv nik?fratzilor postatzi shi voi niste caracterizari!hai va rog yo;)

Nume amina a scris:

cel mai bun scriito.... eu una il ador...... ION CREANGA un bun scriitor

Nume Monica a scris:

pt denissa si alessandra: v-as bate cu funia uda si cu cartile lui creanga in cap! asa..cam 15 minute de caciula.

Nume endra a scris:

dami un film cu ion

Nume ady a scris:

nu stiti ceva despre fragmentul'a doua zi am purces din farcasa....,iar noi am stat pe loc si am pus-o de mamaliga fara apa'?plsss imi trebuie la teme

Nume denissssa a scris:

mai multe date despre parintii lui ion creanga va rooooooooooooooooooog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!am mare nevoie!

Nume ady a scris:

foarte jale

Nume LAVY a scris:

FFFFF CALUMEA

Nume ion a scris:

misto

Nume anonim a scris:

datele despre ion creanga is:Ion Creanga este cel mai mare "poet" din lume=)) =)):)):))

Ultimele articole
Vezi descrierea  Danila Prepeleac - comentariu
Vezi descrierea  Baltagul. Caracterizarea Vitoriei Lipan
Vezi descrierea  Greuceanu planul basmului, caracterizarea lui Greuceanu
Vezi descrierea  CAINELE SI CATELUL DE G. ALECSANDRESCU
Vezi descrierea  Dan, Capitan de Plai de Vasile Alecsandri
Vezi descrierea  Caracterizarea lui Nica. Planul de idei
Vezi descrierea  Rugaciune de Octavian Goga
Vezi descrierea  Miorita - Balada Populara
Vezi descrierea  Mihail Sadoveanu. Lumea Baltagului
Vezi descrierea  ALEXANDRUL LAPUSNEANUL DE COSTACHE NEGRUZZI
Vezi descrierea  HANUL ANCUTEI DE MIHAIL SADOVEANU
Vezi descrierea  Amintiri din copilarie de Ion Creanga