10 cerinte pentru a preda eficient


Articole similare: a preda, eficient, profesori, elevi, scoala, predare eficienta, cum sa predam eficient

10 cerinte pentru a preda eficient

1. A preda eficient tine mai mult de pasiune decat de circumstante. Nu inseamna numai a motiva elevii sa invete, ci si a le arata cum sa invete intr-un mod care sa ii ajute pe viitor. Este vorba de a impartasi pasiunea celor din jurul tau, cel mai important elevilor.

2. A preda eficient tine de a ii trata pe elevi ca pe niste consumatori- consumatori de cunostinte de aceasta data. Acest lucru consta si in a incerca sa ramai intotdeauna printre cei mai buni din domeniul tau, sa citesti diverse materiale nu numai ariei in care activezi. A fi profesor inseamna a umple spatiile ce exista intre teorie si practica. Inseamna a parasi turnul de fildes in care te-ai izolat si sa incerci sa vorbesti, sa te consulti, sa interactionezi cu cei din fata ta.

3. A preda eficient inseamna a asculta, a pune intrebari, a raspunde la nelamuriri si a-ti aduce aminte ca fiecare elev si clasa sunt diferite. Inseamna a determina elevii sa fie cei mai buni, inseamna a fi om si profesionist in acelasi timp.4. A preda eficient nu inseamna a iti tine o agenda fixa si a fi rigid, ci din contra. Flexibilitatea, experimentul, increderea sunt factori determinanti. Inseamna a devia de la programa cu usurinta atunci cand sunt mult mai multe lucruri de aflat din alta parte. Trebuie sa existe intotdeauna o balanta intre a fi autoritar si a fi “ de gasca”.

5. A preda eficient tine de stil. Nu trebuie sa ramai cu ochii fixati de proiector in timp ce prezinti o lectie, sau cu privirea fixata pe un anumit punct. Un profesor bun lucreaza cu fiecare elev din clasa. El realizeaza ca este dirijorul si elevii orchestra, fiecare elev cantand la diferite instrumente.

6. A preda eficient inseamna si a avea umor. Este esential! Trebuie facute glume inocente din cand in cand pentru a descreti atmosfera, pentru ca elevii sa observe ca si tu esti om cu calitati si defecte intocmai ca si ei.

7. A preda eficient inseamna a incerca sa dezvolti si sa descoperi noi talente. Inseamna a-ti dedica timpul fiecarui elev, de a redefini si reorganiza programa.

8. A preda eficient inseamna a fi un lider adevarat- de a face rost de resurse de orice fel. Ceea ce e cel mai important e ca sa se reflecte si rezultatele nu numai sa ramana la stadiu de proiect.

9. A preda eficient se invata fiind dirijat de catre un mentor, lucrand in echipa si bineinteles a avea pasiune in ceea ce faci.

10. La sfarsitul zilei… A preda eficient inseamna a-ti placea ceea ce faci, a descoperi noi lucruri, a avea rasplata sufleteasca. Rasplata cea mai mare sunt realizarile elevilor si zambetul de pe fata lor. Nu pentru ca trebuie, ci pentru ca imi place. Asta inseamna a preda eficient- un profesor nu isi imagineaza a face altceva.

Vezi si:
Ghid pedagogic

Documente utile

Examene profesori


 

11983 vizualizari Nota obtinuta: 6,88
Noteaza:    10
Versiune imprimabila Versiune imprimabila   Salveaza la favorite Salveaza la favorite   Trimite prin Yahoo!M Trimite prin Yahoo!M   Trimite prin e-mail Trimite prin e-mail

Ultimele articole
Vezi descrierea  EasyClass: Clasa este doar la un click distanta
Vezi descrierea  Vezi trucuri pentru ca elevii tai sa fie atenti la ora
Vezi descrierea  3 farse de 1 Aprilie pe care le poti face daca esti profesor
Vezi descrierea  4 metode sa iti motivezi elevii
Vezi descrierea  Cel mai bun sfat pe care il poti da elevilor tai
Vezi descrierea  De ce elevii tai au rezultate slabe la invatatura si cum ii poti ajuta?
Vezi descrierea  Soft educational logopedic (CD imagine,text,sunet)
Vezi descrierea  Violenta in scoala
Vezi descrierea  Presiuni la catedra: Fa-le fata cu brio!
Vezi descrierea  Stim sa invatam?
Vezi descrierea  Pregatiri pentru 8 martie
Vezi descrierea  Profesori, aveti teme pentru acasa